Mislykka julegåve?

Det er vel ikkje til å unngå. Alle har ein eller annan gong fått ein altfor stor gensar, eller for liten pysjamas, tre utgåver av samme bok eller ein CD som slett ikkje passar inn i din musikksmak.

Då er det jo berre å bytte gåva, trur du kanskje. Så enkelt er det faktisk ikkje. For det er inga lov som gir deg rett til å bytte ei feilfri vare kjøpt i vanleg butikk. Likevel; svært mange bransjar har praktisert bytting av julegåver så lenge at det har blitt ein slags sedvane at du kan få bytte den ikkje heilt vellykka julegåva.
Likevel er det lurt å å be om byttekort. Då har du inngått ein avtale om retten til å få bytte produket.

Uansett er det ein del klare føresetnadar for å få lov til å bytte gåva.
Den må vere ubrukt, uskadd, og emballasjen bør vere intakt. Poenget er at butikken skal kunne selge vara etterpå.
Dessutan kan du berre be om å få bytte produktet med eit anna, eventuelt kan butikken gå med på å gi deg ein tilgodelapp. Du kan ikkje kreve å få pengane "tilbake".

Det aller beste er sjølvsagt å sørge for at mottakaren blir fornøgd med gåva. Legg omtanke i julegåvekjøpet!  Du  finner tips til gode julegåver i testbasen vår.

Til alle sjåarne våre ønskjer eg riktig god jul og håpar at vi sjåast på nyåret. TV 2 hjelper deg er på lufta igjen 8. januar, i mellomtida håpar eg at du tipsar oss om gode saker. Adressa vår finner du her.

God jul!

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6838238

hits