Til å bli kvalm av

Alle har vel ein eller annan gong gripe til meir eller mindre drastiske og dumme verkemiddel for å bli brun. Du har sikkert høyrt historiene du også, eller kanskje du har opplevd det sjølv? Overdriven bruk av solarium. Høgfjellssol med sprengrødt ansikt som resultat. Orange, skjoldete og illeluktande etter sjølvbruningskrem. Smørt deg inn med jordnøttolje, eller "tropical oil" utan solfaktor. Eller begeistra sprunge ut i sola tidleg om våren utan solkrem for på ettermiddagen oppdage at sola nok tok meir enn du forventa.

Eg må innrømme at eg også har gjort slike tabbar. Jordnøttolje er ikkje å anbefale, for å seie det slik.....
Dei fleste av oss som har gjort dumme ting innen dette feltet, har likevel det til felles at vi ikkje har fått varige mein. (Bortsett frå litt fleire rynker..)

Men det finst måtar å bli brun på som bokstavleg tala er til å bli kvalm av.
Titusenvis av nordmenn har sett sprøyter med eit stoff som heiter melanotan. Stoffet er eit kunstig hormon, som i følge selgarane skal gjere deg brun, slank og kåt. Det dei ikkje fortel er at stoffet er ulovleg å selge og har ubehagelege biverknader. Fleire som har prøvd stoffet opplever at dei blir kvalme, svimle og får hovudpine. Kollega Line Victoria Husby er ein av dei som har prøvd melanotan, og i sendinga vår på torsdag fortel ho om sine opplevingar. 

Langt verre er det at stoffet også kan gi varige mein.
16 år gamle Julia fortel i TV 2 hjelper deg på torsdag at ho angrar på at ho prøvde stoffet, og at ho har fått pigmentflekkar. 
I følge eit stort medisinsk tidsskrift kan melanotan også føre til auka risiko for føflekkreft. Det kan du lese om her.

Det er fleire som sel dette stoffet via internett. Nordmenn står bak eit selskapet som hevdar å vere størst i Skandinavia. Dei held til i Estland. Torsdag 23. april kl 2030 tar vi opp jakta på selskapet.

Kommentarer:
Postet av: Stian

Melanotan virker strålende, og det har det gjort for meg i mange år uten noe bivirkninger.Unge mennesker tar stoffet uten å vite noenting, og tror det lille glasset man får ikke er nok, og setter en sprøyte med alt for stor dose de første gangene.Det handler om respekt for alt man både spiser, bruker og prøver. Bruk det etter anbefalt dosering, ha tolmodighet og les om det.Så går det fint:)

23.04.2009 @ 00:06
Postet av: Tina

Eg har o brukt melatonan flere gonger, og d virke så d ska d. Men d fins jo doseringer ein ska følga. Når d gjelde føflekkar så fekk eg ein del av dei ja, men dei forsvant igjen når eg slutta å bruka melatonan så ofta.D e jo bivirkningar på alt da, og om du kje bruke d rett så får du ofta bivirkningar, og d e kja alle så tåle d. Men d gjelde jo alle ting.Syns kje dåkke ska gå så hardt ut mot melatonan pga noen få har hatt dårlige opplevelsar me d.. Konne lika godt vært at dei kje tålte paracet og fekk bivirkningar fra d.Komme iallefall kje t å slutta å bruka melatonan, for funke fint på meg..

23.04.2009 @ 15:23
Postet av: Andrea

Ikke bøll med dette stoffet. Livet mitt forandret seg etter at jeg begynte med melanotaner av den typen som aldri ble brun og bare rød før men det endret seg etter at jeg brukte melanotan.nå blir jeg endelig brun, og det gir meg en enorm selvtillit. Tidligere holdt jeg meg inne store deler av sommeren for å unngå å bli rød å få fregner, men nå simpelthen elsker jeg sola, og skulle ønske det var sommer hele året...

23.04.2009 @ 15:28
Postet av: Bjørn-Kristian

Enkelt og greit; Sola selv er det eneste som er sikkert, trygt og effektivt! - Og solarium i visse perioder.

23.04.2009 @ 16:34
URL: http://bksvendsrud.blogg.no
Postet av: Pia

Enn må få slutt på dette "barbie dopet" er virkelig folk så forfengelige at de må ty til med dop???????

23.04.2009 @ 21:03
URL: http://www.piamarie.blogg.no
Postet av: Line Victoria Husby

Det er en grunn til at det er ulovlig i tilogmed USA, folkens. (Der pleier egentlig det meste å være lovlig, egentlig..)Det er et kunstig hormon man tilfører kroppen, og det er ikke reversibelt. Ingen vet om bivirkningene heller. Da sigaretter kom på markedet ble det ansett som "helsebringende", og både Rolf Wesenlund og Påskenøttgeneralen Roald Øyen reklamerte for sigarettmerket Prince. Ville de gjort det nå? Neppe.På 60-tallet visste vi ikke om skadevirkningene av sigaretter da det ikke var gjort noen forskning på bivirkningene. Om 20 år kommer det til å være en haug idioter (brune sådan) som har ødelagt livet sitt med melatonan. Skal vedde tusen kroner på at de som bruker det nå ikke er så kjepphøye som de fremstår på bloggen her, når de skjønner hvor idiotisk dette egentlig var.Jeg trenger vel ikke engang nevne kokain som for endel år siden ble frontet som et vidundermiddel for å holde seg våken!? Jeg innrømmer så gjerne at jeg var dum som prøvde dette stoffet, men vil påpeke at dette var noe jeg prøvde før det kom frem opplysninger om at det kunne være farlig. Da sluttet jeg på dagen.Takk for sist, Solveig! Sees på gullruten?! Herlig å se at du skriver på dialekt, forøvrig!Line Victoria

23.04.2009 @ 23:54
URL: http://linevictoria.mobilblogg.no
Postet av: anonym

Jeg tror på en naturlig skjønnhet jeg har aldrig solet meg og aldri blitt brun og ikke har jeg tenkt til å bli det heller! jeg trives med min naturlige hudfarge og vil fortsatt ha det sånn, jeg synes det skal bli slutt med dette salget jeg vet om noen som tok dette og hun/han fikk stygg hudfarge! fra jente 16 år

24.04.2009 @ 05:37
Postet av: Kolli

Og her kan alle se saken ho skriver om. TV2 har laga en gratis video av den. http://www.tv2underholdning.no/hjelperdeg/article2692916.ece

12.05.2009 @ 15:50

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/8566383

hits