Sitte i kø

Det er for mange bilar på vegane rundt Oslo. Det er det ingen tvil om. Derfor er det mange av oss som sitter i kø i bilen vår på E18 eller E6, enten til eller frå jobb. Det burde vere unødvendig; kroppen vår har godt av ein rask spasertur til buss eller tog, det har miljøet både lokalt og globalt også.
Eg bur like ved toget, som tar ti-femten minutt til byen.
Derfor skulle ein jo tru at det går raskare med tog enn med bil? Det er slett ikkje alltid tilfelle. Som regel brukar eg nøyaktig like lang tid frå dør til dør, enten eg tar bil eller tog.
Ein kald, mørk og våt januarmorgon må eg innrømme at bilen ofte virkar fristande, i tillegg til at den bidrar til at eg rekk tidsskjemaet for heile familien på ettermiddagen.

I det siste har eg likevel fleire gongar tatt toget. Då har eg på vei heim opplevd noko litt underleg. Trafikken på E18 går faktisk like raskt eller tidvis raskare enn toget! 
Det er nemleg kø på jernbanelinja også. Det er så stor trafikk at toga står i kø for å komme inn til fleire av stasjonane. Det er dette fenomenet eg fleire gangar har opplevd den siste tida; Toget står og ventar på å køyre inn til Lysaker-stasjon, mens biltrafikken på E18 glir fint, om enn sakte forbi.

No er det forhåpentligvis lys i tunnelen, bokstavleg tala; Det arbeidast på spreng med eit nytt dobbeltspor, som skal gjere at fleire tog kan komme seg fortare fram utan forseinkingar.
Det er berre det at ting tar tid; dobbeltsporet frå Asker til Skøyen står ikkje ferdig før etter 2015.
Enn så lenge får vi velge kva kø vi vil sitte i.

Kom igjen!

Kom igjen! Har du lønnskontoen din i ein bank med høge gebyr og låg rente? Ja, betalar du banken for å få lov til å sette inn og ta ut pengane dine?
Du veit sjølvsagt at det er dumt, men du orkar ikkje gjere noko med det. Du trur det er vanskeleg og kva bank bør du velge? Og ikkje minst ; du har no halde deg til banken din i alle år.

Kom igjen! Det er enkelt, og du får betalt for å flytte pengane dine. Ei krone her og ei krone der. Det blir faktisk pengar av det.
Staten har oppretta ein nettstad; finansportalen.no, der du enkelt kan finne kva som lønner seg for deg.

Kom igjen! Gjer det!
Eg har gjort det og sparer eit par tusen kroner i året,........trur eg.

PS. På finansportalen kan du sjekke kva som lønner seg på forsikring også.

For godt til å vere sant?

Det er nytt år, med nye sjansar for oss alle.
Mange har planar om å slutte å røyke, slanke seg eller trimme meir.
Felles for alle slike nyttårsforsett er dessverre at det ikkje finst enkle løysingar. Du må sjølv gjere jobben og du må vere fast bestemt på å gjere den.

Du har sikkert sett reklame for fantastiske slankemiddel som lovar deg at dei skal hjelpe deg ned i vekt. I følge reklamen er det ingen tvil om at dei virkar. Det er vitenskapleg dokumentert,  må vite!

Forbrukarombodet slår no ned på slik slankereklame. Reklamen for tre produkt Reduxin, Wellex og Tonalin CLA, har alle fått stempelet villeiande. Ein sakkyndig person har vurdert slankemidla og slår fast at det ikkje er vitenskapleg dokumentert at desse produkta virkar slankande.
Selskapa bak dei tre produkta har derfor fått beskjed om at dei må stoppe denne reklamen. Det dreier seg om Nuform, Nutrilex AS, Hela Pharma Norge AS.

Dei er dessverre ikkje åleine om å love oss raske løysingar på utfordringar som kan vere svært så vanskelege. Derfor bør ein lytte til Forbrukarombod Bjørn Erik Thon; 
" All erfaring tilsier at man bør være skeptisk til påstander om at man kan bli slankere ved å spise piller eller andre slankemidler. "

Du kan lese meir om Frobrukombodet sitt pålegg herhits