Smakar du forskjell?

Nyleg var eg i butikken og fekk tilbod om å smake italiensk kildevatn. Det smakte godt det, men særleg miljøvenleg er det vel ikkje å frakte vatn frå Italia til Norge, med alt det gode vatnet vi har her til lands? Ikkje noko problem meinte mannen som prøvde å selge meg luksusvatnet. Det var nemleg frakta med tog til Norge frå Italia!
Eg blei ikkje akkurat overbevist. Tall frå Grønn hverdag viser at flaskevatn frå butikken krever 1500 gangar meir energi enn det vi tappar frå springen. Dei meiner at vi bør styre unna vatn importert frå utlandet.

Men vi kjøper store mengder flaskevatn. Vi er altså villige til å betale for vatn på flaske sjølv om vi kan tappe godt, friskt vatn heilt gratis frå springen. Årsaka til det er vel at det praktisk å ty til for folk som er på farten. Men smakar betre? Er flaskevatnet reinare enn springvatn?

Dette vil vi i TV 2 hjelper deg sjekke. Derfor har vi fått folk på gata til å teste vatn, både flaskevatn og springvatn. Dei som smakte fekk ikkje vite kva som var i glasset.
Vi har også fått analysert bakterieinnhaldet i vatnet. Kva vatn som falt best i smak hos folket, og kva som er reinast får du vite i TV 2 hjelper deg torsdag 28. februar kl 2030.


Blomster er ikkje blomster

Morsdagen og Valentinsdagen står for døra. Då kan det vere kjekt å overraske mor eller kjæresten med blomster.
TV 2 hjelper deg ville teste om det er stor skilnad i kvalitet frå butikk til butikk. Konklusjonen er klar: det er oppsiktsvekkande stor forskjell!
Enkelte leverte elendige varer. For det er ikkje kjekt å sende blomster til mor som visnar allereie første dagen. Roser skal vere friske og fine, ikkje mygla etter kort tid.

Lurer du på kva blomsterbutikk som kom best ut? Sjå TV 2 hjelper deg torsdag 7. februar kl 2030.hits