Oppvask i heimen

Heime hos meg har det vore skikkeleg oppvask den den siste veka.


Den tilårskomne oppvaskmaskina mi gjekk nemleg i svart.  Dermed var det ingen veg utanom: husstanden måtte gå til innkjøp av ny oppvaskhjelp.

Eg prøvde å vere ein god forbrukar. Sjekka Forbrukarrapporten, som eg veit har testa oppvaskmaskiner for ikkje så lenge sidan.  Testen finn du her.
Ein ting er testresultatet og kva produkt som er "best i test", det mest nyttige med slik testar er å skaffe seg kunnskap om kva det er du skal legge vekt på når du sjølv skal velge produkt.
Når det gjeld oppvaskmaskiner, synest eg for eksempel det er viktig at dei ikkje bråkar for mykje.

Så gjekk turen til butikken. Vi kikka på eindel maskiner og mannen veileda oss etter beste evne. Vi valde til slutt ei maskin. Så langt alt greit. 

Men så kom det etterkvart uunngåelege spørsmålet:
"Vil dere ha trygghetsforsikring?"

Det er vel ikkje til å legge skjul på at eg drog litt på smilebandet. Så det kom lynraskt frå mannen bak disken at  "ja, vi er forpliktet til å spørre, altså".

Eg klarte ikkje la vere; eg måtte sjølvsagt spørje kva ei slik tilleggsforsikring skulle vere godt for, som ikkje alt er dekka av forbrukarkjøpslova.
Slik tilleggsforsikring skal vere veldig bra dersom du ved eit uhell skulle komme til å lage ein svær bulk i døra eller få grus og småstein inn i maskineriet, dersom eg forsto forklaring riktig.

Situasjonar som ikkje er særleg sannsynlege, altså.

Saka er nemleg den at i svært mange tilfeller vil ei slik forsikring ikkje vere nødvendig. Forbrukarkjøpslova gir deg retttar dersom det er feil på produktet. Dessutan kan du i eindel situasjonar få dekka utlegg via innbuforsikringa di.
Trygghetsforsikringa kan rett og slett vere ei unødvendig tilleggsforsikring.

Det er ikkje berre eg som er skeptisk til ei slik forsikring. Her kan du lese kva Forbrukarrådet meiner om slike forsikringar.

Kva så med oppvasken?

Joda, eg klarer kunsten å vaske opp, men er veldig glad for at ny maskin er på plass og sørgar for reine tallerkar og glass utan å bråke for mykje. Det blei forresten ikkje testvinnaren frå Forbrukarrapporten.


hits