Ubedne sommargjester!

 

Sommargjester er eit kjent fenomen for mange. Nokre av gjestene er inviterte og hjarteleg velkomne. Andre derimot kjem utan invitasjon, dei er mange, innpåslitne, grrådige i matfatet og dei blir verande leeeenge.

 

Slike sommargjester har eg hatt på besøk i år. Så ille har det vore at heile nabolaget er ramma. Det verste er at det ikkje ser ut til at dei ubedne gjestene har planar om å forsvinne med det første.

 

Nei, eg meiner ikkje familie og venner. Det er sjølvsagt iberiasneglen som har plaga meg også denne sommaren. Lenge håpte eg at problemet ikkje skulle vere så stort i akkurat vårt nabolag. Har kome med mange slags unnskyldningar for å sleppe. Men no har eg måtte krype til korset. Så då er det berre ta seg ein kveldstur med spade og bøtte for å plukke opp desse slimete og ekle dyra som det aldri ser ut til å ta slutt på.

Dei er over alt, og når du trur du har klart å ta kveldens fangst så dukkar det jammen opp ein til. Det einaste trivlege eg kan komme på er at ein kjem i triveleg prat med naboen over hagegjerdet. Han er også er ute på sin faste sneglejakttur. Dessutan har eg aldri har hatt så stort tempo som når eg prøver å unngå sneglane på stien på joggeturen.

 

Mens regnet har pøsa ned i sommar, har avisene vore fulle av skrekkhistorier om folk som plukkar hundrevis av sneglar kvar dag.

 

Er det ikkje noko som tar knekken på desse slimålane?

 

Så vidt eg har skjønt får vi rydde unna snegler som best vi kan, håpe på ein iskald vinter, mens vi ventar på at eit lyst hovud skal komme opp med eit effektiv og miljøvenleg middel. 

Med håp om at eg neste sommar berre får triveleg sommargjester på besøk!hits