Lurt igjen!

Her om dagen fann eg ut at eg skulle lage god gammaldags, heimelaga pizza.

Turen gjekk til butikken. Ein av dei viktigaste tinga å få med heim frå butikken er sjølvsagt ost. Det blei ost av den milde typen, som barn gjerne likar. Derfor greip eg omtrent midt i ostehylla etter ein pakke ferdig riven ost. Det blei ein pakke Synnøve Finden.

Vel heime blei pizzaen laga og kom på bordet.

Det var først då eg stussa. Osten var rett og slett, ja, eg trur eg vil beskrive den som rar.
Smaken var ikkje så mykje å skryte av, men først og fremst reagerte eg på konsistensen. Eg lurte på om pizzaen hadde steikt for lenge, men den hadde faktisk stått kortare enn det som er vanleg i min omn.

Dermed tok eg fram ostepakken og studerte den meir inngåande. Vel, ost og ost fru Blom.........Leser du nøye på pakken, oppdagar du nemleg at det IKKJE står ost på den nokon plass.
"Revet økonomipakke" står det. Kvifor det? Fordi dette rett og slett ikkje ER ost.

Kva er så denne "osten" laga av? Det skal visstnok vere ei blanding av melkeråvare og vegetabilsk olje. Det smakar ikkje så godt som ekte ost, meiner Opplysningskontoret for meieriprodukter, og om det er sunt eller ikkje strides dei lærde om. (Kjelde: Aftenposten).

Kvifor selge ost, som ikkje er ost? Svaret på det er sjølvsagt at det er billegare. Tollsatsane på ost er ei av årsakene til dette.

Uansett, som forbrukar vil eg vite kva eg kjøper.
Når denne uekte osten ligg midt mellom alle andre osteprodukt og dessutan er merka med "gulost revet" på butikkhylla, er det ikkje rart at vi forbrukarar ikkje ser skilnad på produkta og dermed føler oss lurte.Forbrukarrådet krever derfor at uekte ost, må merkast tydelegare. (Les meir her)

Og neste gang det blir pizza på bordet heime hos meg, blir det garantert med ekte, skikkeleg ost.


hits