Takk for hjelpa!

I går sendte vi TV 2 hjelper deg nummer 400. Det eldste forbrukarprogrammet på norsk TV hadde si første sending 6. april 1994.

 

Totalt har 193 153000 sett sendingane, eller i snitt 487 000 personar ? eit tall som er litt enklare å fatte?

Over 800 forbrukarsaker og minst 500 produkttestar. Hundrevis av forbrukarar har fått hjelp og endå fleire har lært kva rettar dei faktisk har. Sjølv om ikkje alle i næringslivet er like glade i oss, trur vi at dei har lært litt dei også.

 

Årsaka til at TV 2 hjelper deg har levd så lenge i landet?

 

Eg vil trekke fram eit enkelt element: Sjåarane våre!

 

Til sammen har vi fått over 100 000 brev/epostar og enno fleire telefonar med tips, forslag til saker, og fortvila rop om hjelp frå hus-, bil- og båtkjøparar. Utan at folk frå heile landet hadde stilt opp og fortalt si historie og tipsa oss om gode saker, ville TV 2 hjelper deg ikkje gått til 400. Så enkelt er det.

 

Så takk for hjelpa......så langt!

 

Har du tips til oss: hjelperdeg@tv2.no

Eller sjekk nettsidene våre: tv2no/hjelperdeg


Huskar du??

 
Det er kjekt å sjå på bilder av familie og vennar og mimre, enten det no er om sommarferien i år eller om "gamle dagar".

 

Før i tida tok vi bilder og når filmrullen var full leverte vi filmen til framkalling, og gledde oss til å sjå dei meir eller mindre vellukka bildene.

Dei flinkaste av oss sette så bildene inn i album. (Eller mamma gjorde det.)

 

Men tidene har endra seg.

 

No tar vi bilder i mengder. Kan sjå resultatet med ein gong. Men slett ikkje alle bildene blir framkalla og dei blir liggande på PC og dei færraste brukar album. Eller?

 

Tal frå Norsk Fotoråd viser at 9 av 10 brukar PC når dei skal vise fram bildene frå ferien eller av gullungane. Likevel: nesten halvparten brukar framleis fotoalbum. Ei av årsakene er at du no kan lage dine eigne bildebøker på nettet. Ferdige malar og grei programvare gjer at jobben blir enklare.

 

TV 2 hjelper deg har i samarbeide med DinSide.no testa fotobøker på nett. Kva som er best får du vite torsdag 13. september kl 2030.

 

PS

Mine sommarminner? Dei ligg trygt forvart på PCen. Men eg har planar om å ta ein back up i det minste. Og kanskje, kanskje lagar eg eit album på nett av dei aller finaste blinkskota!


Overvektig

 

 

Eg visste det jo. Kofferten ikkje skal vere tyngre enn 20 kilo. Men det var dette å lese alt på billettane.

 

Situasjon: kl 0515 på Oslo Lufthavn, Gardermoen ein laurdag tidleg i juli. Heile familien står trøtte, men glade i Norwegians innsjekkingskø. Vi skal på tur til utlandet. Utlandet der det er SOL! Vi er ute i god tid, og køen framfor oss er slett ikkje avskrekkande lang.

 

Fire kolli og fire passasjerar klare for innsjekking.

 

-         To kolli har dessverre overvekt, seier Norwegian-mannen venleg.

Reglane er visst slik at kvar passasjer i utgangspunktet kan ha med eit kolli på max 20 kg. Alt utover dette er overvekt. Så når ein familie på fire reiser sammen kan ein totalt ha med 80 kg. Vår familie hadde om lag 72 kg. Men hos Norwegian er det altså slik at dersom to kolli er på 25 og 25 kg hjelper det lite at dei to andre kollia er på ca 9 og ca 12 kg.

 

Heldigvis visste den morgonfriske og blide mannen i innsjekkingsskranken råd:

 

-         Kanskje du vil pakke om bagasjen?

 

Hm. Tenkte eg. Skal vi sjå. Klokka er kvart over fem om morgonen. Bak meg er innsjekkingskøen i ferd med å vokse, og mannen meiner i ramme alvor at eg skal dra sko, badehåndkle, truser og bøker utover golvet på Gardermoen. Hm. Ikkje fristande akkurat. Takk, men, nei takk!

 

Bagasjen blei sjekka inn. Ny kø hos Norwegian. 40 kroner pr kg overvekt ? 400 kroner takk!

 

Totalt kunne vi altså ha med 80 kg. Vi hadde med oss 72, og det måtte vi betale 10 kg overvekt for!

 

Kva eg har lært av dette? At det er lurt å lese alt med lita skrift hos flyselskapa og at det ikkje er lurt å ta med så mange bøker på ferie.

 

PS ? det høyrer med til historia at på heimturen var fire kolli blitt til fem, og at ein av koffertane framleis var på 25 kg. Utan at vi måtte betale overvekt av den grunn!hits