Opp under taket

Det er ikkje det at eg har høgdeskrekk, men........

For nokre dagar sidan var eg ute på opptak. TV 2 hjelper deg skal teste espressomaskiner, og eg hadde tatt turen til eit av Oslo-bygdas største kaffelager for å filme. Store mengder med kaffesekkar kjem inn til Oslo i containarar og sekkane blir ei kort tid lagra på svære pallar, før kaffen blir brent, malt, pakka og sendt ut i butikkane til oss kaffedrikkande nordmenn.
Det var altså på dette lageret at ideen kom. Kva om Solveig kunne sitte oppe på toppen av ein slik pall? Ideen var ikkje min, for å seie det slik, men sporty må ein jo vere, eller?

Truck-føraren var meir enn villig til å hjelpe, og eg blei beordra opp på ein tom pall. Lett skjevlande satte eg meg ned, og vips var eg langt opp under taket! Enno meir skjelvande klatra eg over på haugen av kaffesekkar, og eg var lynrask til å sette meg ned på toppen av haugen.
img0263

Det ser sjølvsagt ikkje ut som om dette er så veldig høgt over bakken, men det er høgt nok, tru meg!

Fotografen min var veldig begreistra over situasjonen, og filma med eit stort smil heile prosessen. Det er kanskje ikkje så rart når eg både på veg opp og ned med trucken, kom med nokså typiske jentehyl. Litt pinleg, men fotograf Tor synest det var underhaldande og har nok spart ein kopi til årets julebordsvideo!

img0258

Eg håpar for min del at nokre av bildene frå den luftige ferda kan brukast i TV-innslaget også. Då vil du nok berre få sjå bildene av meg sittande heilt i ro på toppen av pallen med kaffesekkar. Versjonen med den lett nervøse og småhylande programleiaren kjem eg nok til å sensurere!

Test av espressomaskiner ser du i TV 2 hjelper deg torsdag 9. oktober.

Pengerådet

Renta har auka, matvareprisane gått opp og bensinprisane er eit hett tema rundt omkring i landet.
Det er nokon kvar av oss som kan trenge gode pengeråd!
Det får du i TV 2 hjelper deg denne hausten.  Våre ekspertar gir råd; korleis spare pengar på straum, husholdning, lån og forsikring. Kort sagt: korleis få oversikt og kontroll over økonomien, korleis få meir å rutte med.

Ver ærleg: Har du oversikt over kor mykje du brukar på mat kvar månad? Eller kor store utgiftene dine til forsikring og lån er fordelt på kvar månad? Ved å skaffe seg ei sikkelig oversikt over din eigen økonomi kan du spare mykje pengar og dermed få meir å rutte med til ferie eller rett og slett spare til uforutsette utgifter.

Eg veit ikkje korleis det er med deg, men eg må innrømme at rekneskap over matutgifter, strøm og forsikringar ikkje står øverst på lista mi over morsomme arbeidsoppgåver. Kanskje eg likevel skal gå laus på oppgåva?

Sjå det første Pengerådet i TV 2 hjelper deg torsdag 11. september kl 2030 så kanskje du også kan bli inspirert!


Gyldig billett?

Frå 1. juni var det heilt slutt på gamaldagse flybillettar på papir. No er det elektronisk billett som gjelder!

Det høyres jo enkelt ut. Det er greit å sleppe alt styret med papirbillettar. Men kan du stole på dette systemet?
Marerittet må vere å komme til flyplassen på vei til sjølve drømmeferien, for så å få beskjed om at du ikkje er registrert som passasjer på flyet. Det hjelper ikkje eingong at du står der med med utskrift av billettbekreftelsen. Akkurat dette opplevde Øyvind Lahn og dattera hans då dei skulle på ferie til Thailand i vinter.

Dei fekk klar beskjed om at dattera ikkje var registrert på passasjerlistene, då hjalp det ingenting at dei hadde bekreftelse frå reisebyrået at billettane var bestilte og betalte. Siste utveg for å komme med flyet var å punge ut med ny billett til 14 000 kroner!

Spørsmålet er; kan du ikkje stole på reservasjonsbekreftelsen? Jo, seier Rolf Forsdahl i Handels-og servicenæringens Hovedorganisasjon. - Står du med gyldig billett i hånda, skal du ikke bli avvist. 
Korleis kunne då British Airways kreve at Øyvind Lahn måtte kjøpe ny billett?

Sjå korleis det går med saka i TV 2 hjelper deg torsdag  4. september kl 2030, eller les meir her

Tips oss gjerne om du har opplevd liknande! Send oss ein epost: hjelperdeg@tv2.no


hits