Flaut

 

Eg er flau.

2 ganger flau.

 

For det første har eg budd i Bærum i nesten 20 år utan å ha vore på Kolsåstoppen ein einaste gong. For ein utflytta vestledning er det ei skam. Alle vestlendingar med respekt for seg sjølve, tar turen til fjelltoppane rundt bygda si. No kan det sjølvsagt diskuterast om Kolsåstoppen er ein fjelltopp. Sett med vestlandsauge er det meir enn liten knaus. Desto større skam ikkje å ha tatt turen.

 

Så då eg skulle lage TV-innslag om tur-GPSar, tok eg avgjerda; no skal det filmast på Kolsåstoppen. Men Kolsåstoppen er jo to ting ? Nordre Kolsåstopp og Søndre Kolsåstopp. Den Nordre er høgast, men Søndre er det kjente landemerket og har kanskje finast utsikt?

Kor er det finast å filme og lettast å gå? TV-utstyr er tungt!


Dette måtte eg finne ut av. Mandag kveld gjekk derfor turen til Nordre Kolsåstopp. Ein fin tur, i merka løype. Utsikta mot Oslo var flott! Men du all verda så fort mørkt det blir om kvelden i starten på oktober! (Tenk så pinleg om Røde Kors måtte henta meg ut i mørket! Eg kom meg heldigvis til bilen i god behald?)

  

Kva med Søndre Kolåstopp? Eg måtte sjekke denne også. Nok ein kveldstur. Dagen etter.

Flott ver, og dessutan starta eg turen litt tidlegare, for å komme meg tilbake før mørket senka seg. Søndre Kolsåstopp er nokre meter lågare enn naboen på nordre, men har desto flottare utsikt vestover.

Denne utsikta kan du sjå i TV 2 hjelper deg torsdag 18. oktober. Då får du også vite kva GPS du bør satse på til friluftsbruk. Sjøl om eg kan slå fast at du ikkje treng GPS for å komme deg til Kolsåstoppen............

 

For det andre er eg flau over TV 2-torget.

Dei ringer å plagar folk som reservert seg mot telefonsal. Har du f. eks. prøvd å selge bilen din på Finn.no, kan du rekne med at det ikkje går lang tid før du får ein telefon frå ein annonseseljar hos TV 2-torget som gjerne vil at du skal annonsere der også.

Det har dei altså ikkje lov til, så lenge du har reservert deg mot nettopp slike telefonar.

Vi syntes at sjefen for TV 2-torget skulle få smake sin eigen medisin.

Korleis det gjekk kan du sjå i TV 2 hjelper deg, torsdag 11. oktober kl 2030, eller på TV 2 Sumo.hits